Junior dykning

About

junior.JPG
 
 

Krav til svømmefærdigheder

Det eneste krav vi stiller til dig er, at du skal være i besiddelse af rimelige svømme-færdigheder og er mellem 10 og 14 år. Du skal kunne en lang række andre færdigheder, men dem skal vi nok sørge for at lære dig. 


Krav til juniordykkere inden flaskedyk i 4 meter enden

Det vi fra klubbens side stiler efter, er at alle skal have minimum et CMAS* SNORKELDYKKER CERTIFIKAT når sæsonen er omme. Men det er helt op til dig, om du vil gå op til prøven eller ej. Prøvegebyret opkræves af Dansk Sportsdykker Forbund og dækker udstedelse af beviset og har som sådan ikke noget med klubben at gøre. Det er nødvendigt, at deltage udendørs hvis man ønsker at erhverve sig beviset, idet nogle af prøverne skal tages i åbent vand.

Undervisningen

Undervisningen foregår i Durup Hallen hele vinteren. Du skal være omklædt kl. 19.45, og den første gang medbringer du kun badetøj og håndklæde. Du kan låne maske, finner og snorkel de første par gange. De forskellige prøver vil blive afviklet løbende vinteren igennem. I løbet af sommeren vil der blive arrangeret ca. 10 ture i åbent vand, som også afsluttes med en prøve. Du er altid velkommen til, at deltage i nogle af de klubture, som er arrangeret for seniordykkerne, du skal blot ringe og aftale det med turlederen.

Orientering til forældre

Skivedyk har siden 1997 tilbudt egnens unge muligheden for, under betryggende forhold, at udforske verden under havet. I 2011 startede vi som én af de første klubber i Danmark op med flaskedykkeruddannelse af juniorer. Skivedyk er stiftet i 1974, og naturligvis medlem af Dansk Sportsdykker Forbund (DSF) under Dansk Idræts Forbund. DSF er desuden medlem af det internationale sportsdykker forbund CMAS. Det er efter DSF / CMAS´s regler vi underviser og sluttelig ender med, at udstede beviset CMAS*, CMAS** eller CMAS*** SNORKELDYKKER CERTIFIKAT, eller CMAS JUNIOR FLASKEDYKKERCERTIFIKAT. Disse beviser er anerkendte i det meste af verden.

Vi har desuden i Skivedyk yderlige skærpet kravene til sikkerheden ved, at lave en overbygning på DSF´s gældende sikkerhedsregler.

Der er på holdet mindst en uddannet CMAS instruktør samt 1 - 3 kvalificerede hjælpetrænere. Dette gælder selvfølgelig også, når vi engang til sommer skal på ture i åbent vand.